Lemon Curd kakor
Källa: Sommar med Ernest
Foto: Goda Pelanyte (me)
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100g smör
2 st ägggulor, normala
1 dl Lemon Curd, ungefär
florsocker, att pudra över innan servering
Tillagning:
Step 1: Blanda både sockret och mjölet i en bunke.
Step 2: Lägg smöret i bunken också, gärna skivat så blir det lättare.
Step 3: Smula ihop massan, helst med fingarna.
Step 4: Tillsätt äggulorna, och arbeta ihop till en deg.
Step 5: Låt degen vila i 30 minuter, i kylskåpet.
(under tiden, förbered en öppen plats att kavla på)
Step 6: Sätt ungen på 175 grader.
Step 7: Kavla ut degen med hjälp av lite mjöl
Step 8: Använd gärna något glas eller kopp till att göra perfekta runda kakor.
Step 9: Lägg en klick Lemon Curd på varje degbit, och vik sedan som en liten lyckokaka.
Step 10: Placera kakorna på bakplåtspapper och grädda i ungen, i 12 minuter.
Step 11: Därefter pudra med florsocker på de varma kakorna, när de är färdigt gräddade.
Step 12: NJUT!
Ostfyllda järpar i tomatsås & rigatoni, med basilika touch
Källa: Linas Matkasse
Foto: Goda Pelanyte (moi)
Ingredienser:
~ 1 gul lök
~ 1 gul paprika
~ 1 vitlöksklyfta
~ 1 zucchini
~ 1 burk krossade tomater
~ 1 tärning kycklingbuljong
~ ½ dl mjölk
~ 100g riven ost
~ 500g nötfärs
~ 4 portioner rigatoni (pasta)
~ ½ kruka basilika
~ svartpeppar
~ salt
~ flytande honung
~ oregano
~ olja
Tillagning:
Step 1: Skär zucchinin och paprikan i 1x1 kuber, grovriv även löken.
Step 2: Fräs allting i 1 msk olja i en rymlig gryta.
Step 3: Pressa sedan ner vitlöksklyftan, ta mer om du vill ha lite mer kryddig.
Step 4: Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, 1 msk oregano, flytande honung och 2 krm svartpeppar.
Step 5: Lägg på locket och låt grytan få sjuda i ca. 5 minuter.
Step 6: Koka upp vatten till pastakoket.
Step 7: Blanda i en bunke: mjölk, riven ost, nötfärs, ¾ salt och 2 krm svartpeppar.
Step 8: Forma innehållet i bunken till små köttbull-liknande bollar.
Step 9: Placera järparna i tomatsåsen i grytan, och lägg på locket igen efteråt i 10 min.
Step 10: Koka pastan med lite salt.
Step 11: Strö basilika blad i grytan, innan servering.
Step 12: NJUT!
En sprillans ny fotoblogg!
Välkommen till min blogg & tack för att du besöker den! :]
Detta är inte bara ännu en till blogg som bara pratar om sitt ordinära liv och lägger upp bilder från sin iPhone eller Canon. Nope, har en Nikon här. Nää skojar bara..jag tänker lägga upp recept genom bilder och ta några få photoshoots med några av mina underbara vänner. Kommer även då och då inlägg med den fina miljön som jag lever i.
Jag hoppas att du försätter att kolla in här, du kommer inte ångra dig!
Later,
Pelanyte