Ostfyllda järpar i tomatsås & rigatoni, med basilika touch
Källa: Linas Matkasse
Foto: Goda Pelanyte (moi)
Ingredienser:
~ 1 gul lök
~ 1 gul paprika
~ 1 vitlöksklyfta
~ 1 zucchini
~ 1 burk krossade tomater
~ 1 tärning kycklingbuljong
~ ½ dl mjölk
~ 100g riven ost
~ 500g nötfärs
~ 4 portioner rigatoni (pasta)
~ ½ kruka basilika
~ svartpeppar
~ salt
~ flytande honung
~ oregano
~ olja
Tillagning:
Step 1: Skär zucchinin och paprikan i 1x1 kuber, grovriv även löken.
Step 2: Fräs allting i 1 msk olja i en rymlig gryta.
Step 3: Pressa sedan ner vitlöksklyftan, ta mer om du vill ha lite mer kryddig.
Step 4: Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, 1 msk oregano, flytande honung och 2 krm svartpeppar.
Step 5: Lägg på locket och låt grytan få sjuda i ca. 5 minuter.
Step 6: Koka upp vatten till pastakoket.
Step 7: Blanda i en bunke: mjölk, riven ost, nötfärs, ¾ salt och 2 krm svartpeppar.
Step 8: Forma innehållet i bunken till små köttbull-liknande bollar.
Step 9: Placera järparna i tomatsåsen i grytan, och lägg på locket igen efteråt i 10 min.
Step 10: Koka pastan med lite salt.
Step 11: Strö basilika blad i grytan, innan servering.
Step 12: NJUT!