Bortrest under höstlovet

 Åker iväg imorgon till Malta (yippie) och kommer inte uppdatera under lovet. Men så fort jag kommer hem så ska jag ladda upp massa fina bilder från resan. Bara för att ni inte ska vara missnöjda så lägger jag upp några bilder som jag tog i veckan. Ha ett bra höstlov, allesammans!

 

 

 

 

 

 

Yoghurt med banan, honung och choklad




Foto & Källa: The Amazing Spiderman Goda

 

Innehåll:

 

*Naturell yoghurt

 

*Banan

 

*Honung

 

*Choklad

 

 

Glöm inte att njuta mina underbara läsare!


Take a walk

 
 
 

Summertime sadness

 
 

Scones med oliver, feta & soltorkade tomater

 

 

Foto & Källa: Goda Pelanyte (me!)

 


Ingredienser:
 (8st)

 

5 dl vetemjöl, gärna fullkorn

 

2 tsk bakpulver

 

75g smör

 

2dl mjölk

 

½ tsk salt

 

150g fetaost

 

½ burk med soltorkade tomater

 

1 dl oliver med kärnor, välj vilken sort ni vill

 

(själv tog jag gröna & kalamata)

 

 

 

Tillagning:

 

Step 1: Ta ut gärna smöret innan tillagningen så att det värms upp av rumstemperaturen.

 

Step 2: Sätt ungen på 250 grader.

 

Step 3: Blanda både vetemjölet och bakpulvret i en medelstor bunke.

 

Step 4: Skiva smöret i små bitar och sedan lägg sedan i bunken tillsammans med de torra ingredienserna.

 

Step 5: Blanda ordentligt så att det inte finns några smörklumpar kvar.

 

Step 6: Häll i mjölken och blanda tills degen blir ett.

 

Step 7: Skiva och kärna ur oliverna i halvor, skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar & smula ner fetaosten.

 

Step 8: Lägg allting i bunken och rör om försiktigt.

 

Step 9: Ta ut degen från bunken, placera den på en skärbräda.

 

Step 10: Dela upp degen till åtta delar med hjälp av en kniv.

 

(Själv så skar i fyra delar och delade de igen bara.)

 

Step 11: Forma bitarna till små bollar och platta till de innan du lägger de på smörpappret.

 

Step 12: Sätt in sconesen i ungen ungefär i 12-15 min.

 

Step 13: Servera med smör, grönsaker eller vad du vill!

 

Viktigast av allt, NJUT!