Scones med oliver, feta & soltorkade tomater

 

 

Foto & Källa: Goda Pelanyte (me!)

 


Ingredienser:
 (8st)

 

5 dl vetemjöl, gärna fullkorn

 

2 tsk bakpulver

 

75g smör

 

2dl mjölk

 

½ tsk salt

 

150g fetaost

 

½ burk med soltorkade tomater

 

1 dl oliver med kärnor, välj vilken sort ni vill

 

(själv tog jag gröna & kalamata)

 

 

 

Tillagning:

 

Step 1: Ta ut gärna smöret innan tillagningen så att det värms upp av rumstemperaturen.

 

Step 2: Sätt ungen på 250 grader.

 

Step 3: Blanda både vetemjölet och bakpulvret i en medelstor bunke.

 

Step 4: Skiva smöret i små bitar och sedan lägg sedan i bunken tillsammans med de torra ingredienserna.

 

Step 5: Blanda ordentligt så att det inte finns några smörklumpar kvar.

 

Step 6: Häll i mjölken och blanda tills degen blir ett.

 

Step 7: Skiva och kärna ur oliverna i halvor, skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar & smula ner fetaosten.

 

Step 8: Lägg allting i bunken och rör om försiktigt.

 

Step 9: Ta ut degen från bunken, placera den på en skärbräda.

 

Step 10: Dela upp degen till åtta delar med hjälp av en kniv.

 

(Själv så skar i fyra delar och delade de igen bara.)

 

Step 11: Forma bitarna till små bollar och platta till de innan du lägger de på smörpappret.

 

Step 12: Sätt in sconesen i ungen ungefär i 12-15 min.

 

Step 13: Servera med smör, grönsaker eller vad du vill!

 

Viktigast av allt, NJUT!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback