Scones med oliver, feta & soltorkade tomater
Foto & Källa: Goda Pelanyte (me!)
Ingredienser: (8st)
5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
2 tsk bakpulver
75g smör
2dl mjölk
½ tsk salt
150g fetaost
½ burk med soltorkade tomater
1 dl oliver med kärnor, välj vilken sort ni vill
(själv tog jag gröna & kalamata)
Tillagning:
Step 1: Ta ut gärna smöret innan tillagningen så att det värms upp av rumstemperaturen.
Step 2: Sätt ungen på 250 grader.
Step 3: Blanda både vetemjölet och bakpulvret i en medelstor bunke.
Step 4: Skiva smöret i små bitar och sedan lägg sedan i bunken tillsammans med de torra ingredienserna.
Step 5: Blanda ordentligt så att det inte finns några smörklumpar kvar.
Step 6: Häll i mjölken och blanda tills degen blir ett.
Step 7: Skiva och kärna ur oliverna i halvor, skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar & smula ner fetaosten.
Step 8: Lägg allting i bunken och rör om försiktigt.
Step 9: Ta ut degen från bunken, placera den på en skärbräda.
Step 10: Dela upp degen till åtta delar med hjälp av en kniv.
(Själv så skar i fyra delar och delade de igen bara.)
Step 11: Forma bitarna till små bollar och platta till de innan du lägger de på smörpappret.
Step 12: Sätt in sconesen i ungen ungefär i 12-15 min.
Step 13: Servera med smör, grönsaker eller vad du vill!
Viktigast av allt, NJUT!