Ostfyllda järpar i tomatsås & rigatoni, med basilika touch

 

Källa: Linas Matkasse

 

Foto: Goda Pelanyte (moi)

 

 

 

Ingredienser:

 

~ 1 gul lök

 

~ 1 gul paprika 

 

~ 1 vitlöksklyfta

 

~ 1 zucchini 

 

~ 1 burk krossade tomater

 

~ 1 tärning kycklingbuljong 

 

~ ½ dl mjölk

 

~ 100g riven ost

 

~ 500g nötfärs

 

~ 4 portioner rigatoni (pasta) 

 

~ ½ kruka basilika

 

~ svartpeppar

 

~ salt

 

~ flytande honung 

 

~ oregano 

 

~ olja 

 

 

Tillagning:

 

Step 1: Skär zucchinin och paprikan i 1x1 kuber, grovriv även löken.

 

Step 2: Fräs allting i 1 msk olja i en rymlig gryta.

 

Step 3: Pressa sedan ner vitlöksklyftan, ta mer om du vill ha lite mer kryddig.

 

Step 4: Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, 1 msk oregano, flytande honung och 2 krm svartpeppar.

 

Step 5: Lägg på locket och låt grytan få sjuda i ca. 5 minuter.

 

Step 6: Koka upp vatten till pastakoket.

 

Step 7: Blanda i en bunke: mjölk, riven ost, nötfärs, ¾ salt och 2 krm svartpeppar.

 

Step 8: Forma innehållet i bunken till små köttbull-liknande bollar.

 

Step 9: Placera järparna i tomatsåsen i grytan, och lägg på locket igen efteråt i 10 min.

 

Step 10: Koka pastan med lite salt.

 

Step 11: Strö basilika blad i grytan, innan servering.

 

Step 12: NJUT!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback