2013

 

Under året som har gått har jag lärt mig många läxor. Då syftar jag inte på läxorna mina fullkomligt underbara lärare tvingar oss att kunna. Livets läror. Åh, nu blev allt djupt. Föreställ dig att vi simmar nere i algerna och plattfiskarna så blir det roligare, det gör jag i alla fall.

 

Jag får en känsla att din nyfikenhet bubblar inom dig; vad fasiken är det knäppgöken dillrar om? Joo, kära människor, livet blir vad man gör det till (klyshigt, men kunde inte låta bli..)(1).Inga förhastade slutsatser! Jag ska förklara först. (2)

 

Tror att ni alla känner till olika människor i era liv och inte bara en sorts människor. Snarare väldigt olika varelser befinner sig i ditt liv. Allt från fågel som sket på ditt huvud eller person som du beundrar. För det mesta väljer du själv vem du släpper in i din värld och på så sätt skapar en bubbla utav det. Du skapar dig själv och din framtid. Varje val, okej kanske varannat, bygger på din väg mot framtiden. Självklart är valen olika viktiga beroende på innehåll. Ett val är att välja mellan ris eller pasta till middag, men jag tror att ni alla förstår att jag menar lite mer..hm, meningsfulla val. Ska man ignorera små problem och invänta Problemet, som "inte med mening" kom till utav små problem eller ska man ta itu med problem direkt innan de börjar gnaga i skallen på dig? Jag hoppas att det inte behövs några exempel för att ni ska förstå jag vad menar (och ni som inte förstår får fråga någon annan eller vänta tills ni får "uppenbarelse"). Det jag tar upp i föregående mening om val innebär väldigt många stress, för höga ambitioner m.m men tänk ur ett annat perspektiv(3). Tänk vilken frihet detta innebär, vi får själva skapa våran framtid och nej, jag ska inte jämföra med barnen i Afrika. Jag tycker det har upphört att vara ett motiverande, faktabaserat argument och mer liknande ett skeptiskt skämt. Det säger rätt så mycket om världen vi lever i.

 

De få siffrorna som är placerade i texten ville jag markera med exakt vad jag har lärt mig;

1.Livet blir vad man gör utav det.

Även om meningen är klyshig, är den lärdomsfull och får mig koncentrerad på vad mitt mål är i situationen. 

2.Inga förhastade slutsatser, lyssna klart. 

Låter som den är tagen ur en psykologbok, men icke sa Nicke. Kom på det själv faktiskt, tror jag..

I alla fall, låt personen som pratar tala klart innan du börjar. Avbryta blir ofta grunden till missförstånd.

3.Tänk ur ett annat perspektiv. 

Att se allting ensidigt (d.v.s bara ur sitt eget perspektiv) är väldigt lätt och håller inte i längden, enligt mig.

Försöka lista ut vad mottagaren tycker och tänker, det håller.

 

Är inte säker på att ni förstod vad jag riktigt menar, men får hoppas. I värsta fall är det enda bra utav det här inlägget att jag fick skriva av mig, de tankarna som vistas i mitt huvud. Tack för mig.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback