2013

 

Under året som har gått har jag lärt mig många läxor. Då syftar jag inte på läxorna mina fullkomligt underbara lärare tvingar oss att kunna. Livets läror. Åh, nu blev allt djupt. Föreställ dig att vi simmar nere i algerna och plattfiskarna så blir det roligare, det gör jag i alla fall.

 

Jag får en känsla att din nyfikenhet bubblar inom dig; vad fasiken är det knäppgöken dillrar om? Joo, kära människor, livet blir vad man gör det till (klyshigt, men kunde inte låta bli..)(1).Inga förhastade slutsatser! Jag ska förklara först. (2)

 

Tror att ni alla känner till olika människor i era liv och inte bara en sorts människor. Snarare väldigt olika varelser befinner sig i ditt liv. Allt från fågel som sket på ditt huvud eller person som du beundrar. För det mesta väljer du själv vem du släpper in i din värld och på så sätt skapar en bubbla utav det. Du skapar dig själv och din framtid. Varje val, okej kanske varannat, bygger på din väg mot framtiden. Självklart är valen olika viktiga beroende på innehåll. Ett val är att välja mellan ris eller pasta till middag, men jag tror att ni alla förstår att jag menar lite mer..hm, meningsfulla val. Ska man ignorera små problem och invänta Problemet, som "inte med mening" kom till utav små problem eller ska man ta itu med problem direkt innan de börjar gnaga i skallen på dig? Jag hoppas att det inte behövs några exempel för att ni ska förstå jag vad menar (och ni som inte förstår får fråga någon annan eller vänta tills ni får "uppenbarelse"). Det jag tar upp i föregående mening om val innebär väldigt många stress, för höga ambitioner m.m men tänk ur ett annat perspektiv(3). Tänk vilken frihet detta innebär, vi får själva skapa våran framtid och nej, jag ska inte jämföra med barnen i Afrika. Jag tycker det har upphört att vara ett motiverande, faktabaserat argument och mer liknande ett skeptiskt skämt. Det säger rätt så mycket om världen vi lever i.

 

De få siffrorna som är placerade i texten ville jag markera med exakt vad jag har lärt mig;

1.Livet blir vad man gör utav det.

Även om meningen är klyshig, är den lärdomsfull och får mig koncentrerad på vad mitt mål är i situationen. 

2.Inga förhastade slutsatser, lyssna klart. 

Låter som den är tagen ur en psykologbok, men icke sa Nicke. Kom på det själv faktiskt, tror jag..

I alla fall, låt personen som pratar tala klart innan du börjar. Avbryta blir ofta grunden till missförstånd.

3.Tänk ur ett annat perspektiv. 

Att se allting ensidigt (d.v.s bara ur sitt eget perspektiv) är väldigt lätt och håller inte i längden, enligt mig.

Försöka lista ut vad mottagaren tycker och tänker, det håller.

 

Är inte säker på att ni förstod vad jag riktigt menar, men får hoppas. I värsta fall är det enda bra utav det här inlägget att jag fick skriva av mig, de tankarna som vistas i mitt huvud. Tack för mig.

 

 

 

 

 

 

 


2012 winter vs. 2013 winter

Rubriken säger för sig självt, tänkte påminna hur det var förra året.. med SNÖ! Vet att det är lite känslosamt, men känner mig tvungen.. ingen snö under jul & nyår är ändå rätt så häpnadsväckande.

 
 
 

Gone

Chilla på livet, människor. Jag kommer inte försvinna någonstans.. eller iallafall inte länge. Ska till Varberg på spa med familjen. Eftersom Varberg o spa låter så härligt unnade vi oss med en övernattning också, så på söndag kommer jag och uppdaterar om hur sitautionen är och KANSKE lägger upp bilder. Vill inte starta igång för någon för höga förhoppningar. Men bara för att ni är så fina läsare så ska jag bjussa på en underbar bild jag hittade i min kamera här om dagen. 

 

 

 

 

 


Makeover

P.g.a ett fantastiskt fenomen som är även kallat jullov har jag, och ungefär andra tusentals elever, fått möjligheten att ha 24 timmar på oss varje dag under en period få göra.. wait for it.. VAD VI VILL. Jag tror ni läsare känner igen er, även du som sitter i pyjamas och har en kopp te i handen medan du ögnar min blogg.

 

 But why, din blogg är ju förtjusande?”, tänker du. Jo, jag insåg för inte så länge sedan att min blogg sög och det fanns inga ursäkter. Därför ska jag använda den här oerhört mycket värda tiden jag har att koncentrera mig på att förbättra min blogg. Allt från utseendet till inläggen. Lite då och då kommer det komma serier med bilder från resor som jag inte orkar redigera. Ibland kommer längre inlägg om mina tankar om den värld vi lever i och våra liv. Redigeringen kommer förbättras till max och stanna där. Så med andra ord, kommer allt förnyas och bättras. En sak som inte kommer förändras är jag. Jag kommer fortfarande den underbara flickan som lyser upp din dag med mina inlägg om ingenting.

 

Hoppas ni gillar förändringar, my darlings. Be ready for a make-over ;)

 

 

 

 

 

 


Christmas dinner

Recepten kommer senare, men inte alla. Vissa kommer förbli en hemlighet.


Go' Jul människor